Almás savanyú káposzta sült oldalassal recept


80 dkg füstölt oldalas
5 cl napraforgó olaj
60 dkg savanyú káposzta
4 db zöld alma
1 db kápia paprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 liter zöldségleves (jó erőleves kockából is)
só
őrölt bors.
Az Almás savanyú káposzta sült oldalassal elkészítési módja:
Kiolajozott tepsiben szétterítjük a savanyú káposzta felét, rárakjuk a cikkekre vágott, zöld almákat, a kisebb darabokra vágott oldalast, és betakarjuk a maradék káposztával. A tetejét megszórjuk vékonyan felszeletelt kápia paprikával, és apróra vágott petrezselyemzölddel, őrölt borssal és kevés sóval. Aláöntjük a zöldséglevest, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 40 percig pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát és a tetejét megpirítjuk. Tálaláskor hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. febr. 15. 06:45
Az almás savanyú káposzta sült oldalassal elkészítési módja és hozzávalói.