Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre recept

Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre recept

Elkészítési idő 60 perc

A Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre hozzávalói:
1kl-darálthus //lehetőleg darált dagadó//
1fej-édeskáposzta
2dl.rizs///1csésze/
30dk--savanyu-aprókáposzta
1dbfüstölt csülök, vagy füstölt oldalas//fél kl//
voroshagyma-foghagyma,só delikát bors-pirospaprika

1kisdoboz paradicsom


A Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre elkészítési módja:
A füstölt hust előző este ,beásztatjuk, ha sós engedjen belőlle, a fej édeskáposztát fővő sós vizben egészben tegyük bele ,előtte csumáját vágjuk ki,a leveleket még ropogósan de kicsit dinsztelve szedjük egy tányérra, a hátoldalán lévő vastag ereket vágjuk le rólla tálba tesszük a hust,rizset, izlés szerint a füszereket,és jól ősszekeverjük ,mig egy tölthető masszát kapunk. a vöröshagymát pici olajon párolva tegyük a masszába.a fözöedény aljára rakunk a savanyukáposztából egy sort. rá a fustölthusból és elketdjük rárakni, a begöngyölt töltelékeket. amikor 2--sor tölteléket már ráraktunk--megint rátesszük a megmaradt füstölthust--és ami töltelék még lesz, a tetejére a megmaradt savanyu káposztakerül. felöntsük forróvizzel, amibe egy teáskanál delikátot, teszünk. és belekeverjük a kb3evőkanál paradicsompürét-felfőzzük, de utánna lassu tüzön, mint a huslevest -kb 1--óra hosszáig puhitsuk.tejfölel tálaljuk---

én a töltelékhez szoktam egy kis fustölt szalonnát piritani, és abban distelem a vöröshagymát--


Kategória: Egytálételek receptjei


A szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook