Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre recept
60 perc
A Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre hozzávalói:
1kl-darálthus //lehetőleg darált dagadó//
1fej-édeskáposzta
2dl.rizs///1csésze/
30dk--savanyu-aprókáposzta
1dbfüstölt csülök, vagy füstölt oldalas//fél kl//
voroshagyma-foghagyma,só delikát bors-pirospaprika
só
1kisdoboz paradicsom
A Szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre elkészítési módja:
A füstölt hust előző este ,beásztatjuk, ha sós engedjen belőlle, a fej édeskáposztát fővő sós vizben egészben tegyük bele ,előtte csumáját vágjuk ki,a leveleket még ropogósan de kicsit dinsztelve szedjük egy tányérra, a hátoldalán lévő vastag ereket vágjuk le rólla tálba tesszük a hust,rizset, izlés szerint a füszereket,és jól ősszekeverjük ,mig egy tölthető masszát kapunk. a vöröshagymát pici olajon párolva tegyük a masszába.a fözöedény aljára rakunk a savanyukáposztából egy sort. rá a fustölthusból és elketdjük rárakni, a begöngyölt töltelékeket. amikor 2--sor tölteléket már ráraktunk--megint rátesszük a megmaradt füstölthust--és ami töltelék még lesz, a tetejére a megmaradt savanyu káposztakerül. felöntsük forróvizzel, amibe egy teáskanál delikátot, teszünk. és belekeverjük a kb3evőkanál paradicsompürét-felfőzzük, de utánna lassu tüzön, mint a huslevest -kb 1--óra hosszáig puhitsuk.tejfölel tálaljuk---
én a töltelékhez szoktam egy kis fustölt szalonnát piritani, és abban distelem a vöröshagymát--
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: imarton, 2007. dec. 16. 13:18
A szabolcsi töltöttkáposzta. 6személre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.