Pacalos káposzta recept
A Pacalos káposzta hozzávalói:1 kg pacal
1 kg savanyú káposzta
1-2 fej hagyma
paprika, paradicsom,
1db füstölt oldalas
rizs
olaj, pirospaprika, pirosarany
babérlevél, bors, fokhagyma, só
A Pacalos káposzta elkészítési módja:
A pacalt megmosom, megtisztítom, majd sós, babérleveles, fokhagymás vízben főzöm kb 10 percet. Pörkölt alapot készítek, rádobom a leszűrt pacalt. 2-3 órát főzöm, beleteszem a füstölt oldalast sózom és hozzá adom a megmosott kinyomkodott savanyú káposztát, és újabb 10 percet főzöm végül hozzáadok kb 15 dkg megmosott rizst. Fedő alatt puhára párolom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 5arany9, 2010. márc. 23. 10:55
A pacalos káposzta elkészítési módja és hozzávalói.