Átalakított "töltött káposzta", paleosan, egyszerűen elkészítve recept
240 perc
Az Átalakított "töltött káposzta", paleosan, egyszerűen elkészítve hozzávalói:
1 kg darált hús
1 kg savanyú káposzta
füstölt oldalas vagy sonka(kisebb darab)
füstölt kolbász
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
pirospaprika
zsír
1-2 paradicsom vagy sűrített paradicsom
só, bors, babérlevél
1 2,5 dl bögre rizs(elhagyható, csak kompromisszum a paleoban)
Az Átalakított "töltött káposzta", paleosan, egyszerűen elkészítve elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítom, megszórom a pirospaprikával és a tört fokhagyma is belemegy.Utána megpirul a darált hús is, felengedem pici vízzel, beleteszem a sonkát, kolbászt, főzöm fél órát fedő alatt, kis lángon.Ekkor beleteszem a káposztát, meg a maradék fűszereket és puhára főzöm.A legvégén jön hozzá a rizs.
Nálunk a káposztalevélbe csavart gombócok mindig szétestek,a családom nem szereti a vastagabb káposztalevél keményebb részeit.Macerás volt gyúrogatni a gombócokat, emiatt készítem így.
Azóta sokszor van ez az étel, mert gyorsan fel tudom tenni főni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2013. jún. 5. 07:26
Az Átalakított "töltött káposzta", paleosan, egyszerűen elkészítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.