Töltött káposzta füstölt hússal recept
A Töltött káposzta füstölt hússal hozzávalói:30 dkg füstölt darált sertéshús (csülök, tarja, comb, oldalas)
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej hagyma
1 kg savanyú káposzta
12-15 db savanyított káposztalevél
40 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
1 tojás
15 dkg kerek szemű rizs
1+1 kávéskanál pirospaprika
2 evőkanál olaj/zsír
2 dl tejföl
A Töltött káposzta füstölt hússal elkészítési módja:
Szűrőtálba tesszük a savanyú káposztát, kissé kimossuk, és lecsepegtetjük. A káposztaleveleket széthajtogatjuk, vastag levél erükről levágjuk a domborulatot. A töltelékhez a szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, kissé hűlni hagyjuk, majd a darált húshoz adjuk. Összedolgozzuk a tojással, a rizzsel, 1 kk. pirospaprikával, ízlés szerint sóval és borssal. Arányosan elosztjuk a káposztaleveleken, amelyeket nem túl szorosan feltekerünk., beletesszük a savanyú káposzta felét, a tetejére helyezzük a töltött káposztákat, majd betakarjuk a maradék savanyú káposztával.,fórro vizzel felöntjük amig ellepi a káposztát,és mérsékelt tűzön, fedő alatt, az egészet puhára pároljuk. Óvatosan emeljük ki a töltelékeket a káposztából. Tálaláskor megöntözzük tejföllel, és petrezselyemmel, paprika- vagy pirított szalonnadarabkával díszíthetjük.
Munka: kb. 1 óra
Fözés kb 2-3 óra
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2006. dec. 9. 13:27
A töltött káposzta füstölt hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.