Fogyókúrás burgonya recept
60 perc
A Fogyókúrás burgonya hozzávalói:
2 nagy megfőtt burgonya
13 dkg szemcsés túró
8 dkg joghurt
5 szem retek
metélőhagyma
2 teáskanál olaj
3 szál petrezselyem
1 evőkanál citromlé
fekete bors
só
alufólia
A Fogyókúrás burgonya elkészítési módja:
A burgonyákat megmossuk, és forrásban levő sós vízben 10 percig főzzük. Ha megfőttek, megtöröljük, és két megfelelő méretű és olajjal kikent fóliába beletekerjük. A sütőt előmelegítjük 225 fokosra, és rátesszük a rácsra. Ezután 45 percig sütjük a burgonyákat. A petrezselymet és a hagymát megmossuk, lerázzuk és leveleiket összeaprítjuk. (néhányat a díszítéshez félreteszünk). A retket is megtisztítjuk és felkarikázzuk, de néhány szeletet ebből is félre teszünk, a többit vékony csíkokra vágjuk. A túrót a joghurttal simára keverjük, majd a petrezselymet és a hagymát is beletesszük. Ezután sóval és borssal ízesítjük. A burgonyákat kivesszük a sütőből, keresztben bevágjuk és „kinyitjuk”. Megsózzuk, tányérra helyezzük és teszünk rá a túróból egy gombócot, amit a kihagyott retek karikákkal és zöldekkel díszítünk.
Nagyszerű étel!Elkészítési módja gyerekjáték, és mindössze 2-3 hozzávalóra van szükségünk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2008. jan. 24. 13:49
A fogyókúrás burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.