Túrós aszalt barackos rétes recept


80 g Gyermelyi négytojásos szélesmetélt
500 g áttört túró
2 db tojás
120 g cukor
50 g aszalt barack
1 tasak vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz
2 evőkanál olaj
1 csomag réteslap
A mártáshoz: 6 evőkanál baracklekvár, barackpálinka
A Túrós aszalt barackos rétes elkészítési módja:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukor felével, vaníliás cukorral, beletesszük a túrót és az apróra vágott aszalt barackot. Összekeverjük és a maradék cukorral felvert kemény tojáshabbal lazítjuk. A végén belekeverjük a tésztát. Kiterített, olajozott réteslapba tekerjük 180-200 °C-on készre sütjük. Az öntethez kikeverjük a lekvárt vízzel, hogy a megfelelő sűrűségű legyen, majd felforraljuk és beleöntjük a pálinkát. A felszeletelt, porcukrozott rétes mellé tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2008. jan. 24. 13:37
A túrós aszalt barackos rétes elkészítési módja és hozzávalói.