Burgonya leves sertéshússal recept
60 perc
A Burgonya leves sertéshússal hozzávalói:
40 dkg sertéshús
2 l víz
4 nagyobb krumpli
2 zöld paprika
2 paradicsom
2 babérlevél
2 mokkáskanál pirospaprika
2 mokkáskanál vegeta
2 kanál tejföl
2 nagyobb hagyma
kevés olaj
A Burgonya leves sertéshússal elkészítési módja:
Vágd a húst mokka nagyságúra. Ezután aprítsd fel a hagymát, és az olajban dinszteld sárgára, majd szórd rá a paprikát, tedd hozzá a húst, öntsd rá a vizet, és főzd majdnem puhára. Utána vágd fel a zöldségeket,krumplit, és a vegetával együtt add hozzá. Most már addig főzd, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd bele a tejfölt.
Tálaláskor vágj hozzá néhány szelet friss kenyeret.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2008. jan. 12. 15:27
A burgonya leves sertéshússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.