Kati néni vargabélese recept
120 perc
A Kati néni vargabélese hozzávalói:
1 kg. tehéntúró,
600 gr. Gyermelyi cérnametélt,
4 db. tojás,
20 dkg. porcukor,
2 csg vaniliás cukor,
50 gr. teavaj,
citrom aroma ízlés szerint pár csepp,
4 evőkanál búzadara,
1 csg. réteslap,
1 dl. 12%-os tejföl,
1/2 dl. olaj,
A Kati néni vargabélese elkészítési módja:
A tésztát bő forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, és egy nagyobb tálba teszem, hagyom kihülni. A tojás sárgáját, a porcukorral és a vaniliás cukrokkal citrom aromával, habverőgép segítségével, habosra keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem és az előző masszához adom, ezután a túrót is összekeverem velük, az olvasztott vajjal, a búzadarával együtt. Végül az egészet hozzáadom a kifőtt, kihült cérnametélthez és fakanállal óvatosan az egészet összedolgozom. Egy nagy tepsit veszek elő, közben a sütőt előmelegítem. A tepsi aljába egyenként lerakom a réteslapok felét úgy, hogy mindegyiknek a tetejét megkenem olajos tejföllel. A felső rész teteje is ugyanígy bekenve legyen. Ezután a túrós, tésztás masszát rá rakom a réteslapra. Elsimítom az egészet a tepsiben, és a tetejére a réteslapok másik felét az előzőek szerint rárakom. Ezután az előmelegített forró sütőben(ha van akkor + 200°C hőlégkeveréses villanysütőben) kb. 40 percig, amig a teteje világospiros(világosbarna)nem lesz, megsütöm. Ha elkészült, a sütőből kivéve a kész tészta tetejét porcukorral megszórom. Jó étvágyat!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 61fc1393dd, 2011. szept. 24. 10:01
A kati néni vargabélese elkészítési módja és hozzávalói.