Vargabéles recept


1 kg tehéntúró
6 dl tejföl
5 tojás
20 dkg margarin
20 dkg cérnametélt
25 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 csomag réteslap
zsir vagy olaj a réteslapok kenéséhez
A Vargabéles elkészítési módja:
A tésztát kifözzük, de lehetöleg ne legyen túl puha. Hideg vizben lehütjük, lecsepegtetjük. A margarint a tojássárgákkal, a porcukor felével, a vaniliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a cérnametéltet és a mazsolát. A tojásfehérjéböl a porcukor másik felével kemény habot verünk, és ezt is a masszához keverjük. A réteslapok felét rétegesen megkenjük az olvasztott zsirral, és kibélelünk vele egy magas peremü, 20-30 cm-es tepsit. Rásimitjuk a tölteléket, és befedjük a maradék megzsirozott réteslapokkal. A bélest közepesen meleg sütöben 50-60 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kismajacka, 2008. jan. 26. 19:36
A vargabéles elkészítési módja és hozzávalói.