Házilag készített majonéz recept
20 perc
A Házilag készített majonéz hozzávalói:
1 tojássárgája,
1 teáskanál citromlé(citromból),
1 mokkáskanál mustár,
pici só, őrölt bors,
olaj
A Házilag készített majonéz elkészítési módja:
A tojássárgáját a citromlével fehéredésig habverővel kikeverem, hozzáadom a mustárt a borsot, a sót, esetleg egy nagyon kevés porcukrot is, de ez utóbbi nem fontos. A végén az olajat óvatosan hozzáadom.Annyit, hogy mártásszerű legyen a majonézünk. Tartármártásnak készítve, tejföllel dúsíthatjuk.
A tojássárgája és az olaj kb. egyforma hőmérsékletű hideg legyen!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 61fc1393dd, 2010. okt. 20. 08:59
A házilag készített majonéz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.