Vaníliafagylalt forró szederrel recept
A Vaníliafagylalt forró szederrel hozzávalói:6 tojássárgája,
1 dl tejszín,
5 dl tej,
6 evőkanál cukor,
25 dkg szeder,
3 dl vörösbor,
1 teáskanál citromlé,
1 rúd vanília,
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A Vaníliafagylalt forró szederrel elkészítési módja:
A vaníliarudat felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk. A tejjel és a tejszínnel együtt felforraljuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat 5 evőkanál cukorral fényesre keverjük. A felforralt tejet óvatosan a krémbe keverjük, majd az egészet lábosba öntve visszatesszük a tűzre, és gyenge tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha van benne néhány csomó, szűrőkanálon átszűrjük, és kihűtjük. Ha kihűlt, lapos tálba simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük. 4-5 órán keresztül fagyasztjuk, időnként megkeverjük. A szeder szárát lecsipkedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit felforraljuk a vörösborral, a fahéjjal, 1 evőkanál cukorral és a citromlével. Az öntetet tálkába adagoljuk, ráhelyezünk 2-2 gombóc vaníliafagyit, tetejüket szederrel díszítjük, és mentalevelet teszünk mellé.
Más gyümölccsel, málnával, eperrel, sárgabarackkal ugyanígy elkészíthető.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. márc. 19. 10:35
A vaníliafagylalt forró szederrel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.