Citromfagylalt mandulakosárban recept
A Citromfagylalt mandulakosárban hozzávalói:A fagylalthoz:
2 citrom kifacsart leve, és lereszelt héja,
2 dl főzőtejszín,
1 dl tej,
4 evőkanál cukor
mandulakosárhoz:
10 dkg mandula,
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 evőkanál főzőtejszín,
1 evőkanál finomliszt
A Citromfagylalt mandulakosárban elkészítési módja:
A tejet edénybe öntjük, és a cukorral, tejszínnel együtt felforraljuk. A tűzről levéve megvárjuk, amíg kicsit kihűl, majd hozzákeverjük a citrom kifacsart levét, és lereszelt héját. Amikor teljesen kihűlt, fagylaltgép tartályába töltjük, ahol a lapát 20 percig keveri, vagy habverő segítségével ugyanennyi idő alatt jól kikeverjük. A fagylaltkrémet kis tálkákba adagoljuk, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. A kosárkákhoz a mandulát héjastól kávédarálóban vagy aprítógépben durvára daráljuk, és a hozzávalókkal együtt állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a mandulás masszából evőkanállal 15 centi távolságra kis halmokat teszünk, és nedves késsel 15 centi átmérőjű lappá formáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt aranysárgára sütjük, amíg a széle csipkés nem lesz. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd késsel alányúlunk, és egy felfordított tálka tetejére borítjuk. Megvárjuk, amíg a szélek a tálka oldalára hajlanak, és megdermednek. A kosárkákat megtöltjük a jégről kivett fagylalttal, citromfű levélkékkel díszítjük, a tetejére szórunk egy kis citromhéj reszeléket, és máris kínálhatjuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 14. 09:14
A citromfagylalt mandulakosárban elkészítési módja és hozzávalói.