Szezámmagos szűzpecsenye recept
A Szezámmagos szűzpecsenye hozzávalói:1 sertés szűzpecsenye,
2 közepes vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
5 dkg vaj,
1 evőkanál szezám mag,
1 evőkanál pirospaprika,
1-1 teáskanál majoránna,
tárkony,
2-3 levél friss bazsalikomlevél,
1 rozmaringszál,
1 teáskanál díjóni mustár,
1 evőkanál finomliszt,
2 dl főzőtejszín,
1 evőkanál fekete olajbogyó,
só,
bors
A Szezámmagos szűzpecsenye elkészítési módja:
A szűzpecsenyét megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, konyhai papírtörlővel felitatjuk, és másfél centi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kiveregetjük, sóval, borssal meghintjük. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A csokor petrezselymet leöblítjük, lerázzuk róla a nedvességet, és felaprítjuk. A serpenyőben felhevített vajon a szűzpecsenyék mindkét oldalát pirosra, ropogósra sütjük. Kiszedjük, félretesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, a fokhagymát, amíg meg nem pirulnak, majd visszatesszük a hússzeleteket, megszórjuk a pirospaprikával, kenünk a tetejükre mustárt, megszórjuk szezámmaggal, ízesítjük a fűszerekkel, belerakjuk a bazsalikomleveleket, a rozmaringleveleket. 1 dl vízzel felöntjük, és fedő alatt fél órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, hozzákeverjük a főzőtejszínt, és felforraljuk. Az omlós húsokat petrezselyemmel meghintve, negyedekbe vágott olajbogyókkal tálaljuk.
Olajbogyó helyett kapribogyóval is könnyen kínálhatjuk, ettől még különlegesebb lesz ételünk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 11. 08:48
A szezámmagos szűzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.