Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Dinnyesaláta borkrémmel recept

Dinnyesaláta borkrémmel recept

A Dinnyesaláta borkrémmel hozzávalói:
1 sárga-belű dinnye,
50 dkg szőlő,
3 evőkanál cukor,
fél dl konyak,
2 csomag vaníliás pudingpor,
7 dl fehérbor,
2 tojás,
2 dl tejszín


A Dinnyesaláta borkrémmel elkészítési módja:
A dinnyét félbevágjuk, a dinnyehéjat eltávolítjuk, és a dinnyehúsból 10-15 db golyót formálunk, a többit kis kockákra vágjuk. A dinnyekockákat elkeverjük a száráról lecsipkedett szőlőszemekkel. Az egészet tálba tesszük, meghintjük cukorral, és meglocsoljuk konyakkal. A pudingporból a használati utasítással ellentétben nem tejjel, hanem borral pudingot főzünk, 2 tojással dúsítjuk, és az egészet a gyümölcsökre öntjük. 3-4 órára behűtjük, és tálaláskor minden adag tetejére dinnyegolyócskákat teszünk, tejszínhabot nyomunk rá, és máris kínálhatjuk.

Szőlő helyett más gyümölccsel is társíthatjuk. Tehetünk hozzá cikkekre vágott barackot, szilvát, almát, ananászt stb.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A dinnyesaláta borkrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook