Hurkás kelkáposzta recept
A Hurkás kelkáposzta hozzávalói:40 dkg véres hurka,
50 dkg savanyú káposzta,
50 dkg kelkáposzta,
10 dkg árpagyöngy (gersli),
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
2 dkg margarin,
pirospaprika,
1 dl tejföl,
1 mokkáskanál őrölt kömény,
só
A Hurkás kelkáposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát megmossuk, átöblítjük. A kelkáposzta belső leveleit apróra szeleteljük. A nagyobb leveleit sós vízzel leforrázzuk, majd lefedve félretesszük, hogy a gőzben tovább puhuljon. A vöröshagymát megtisztítjuk, és lereszeljük, 1 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát, a gerslit, az apróra vágott kelkáposztát, gyengén megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A másik evőkanál olajon megsütjük a bélből kikapart hurkatölteléket. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, az alját beterítjük a káposztalevelekkel úgy, hogy hagyunk a tetejére is, megszórjuk őrölt köménnyel, és ráterítjük a savanyú káposzta egy részét, beborítjuk a megsütött hurkatöltelékkel, és a tetejére tesszük a savanyú káposzta másik felét. Betakarjuk a maradék kellevelekkel, és meglocsoljuk tejföllel. A sütőt 160º C-ra melegítjük, és a káposztát 45 perc alatt készre sütjük.
A káposzta az egyik legkedveltebb zöldségfélénk. A savanyú káposzta téli időszakban a legfőbb C-vitamin forrásunk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. jan. 8. 08:25
A hurkás kelkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.