Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva recept
A Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva hozzávalói:40 dkg főtt, füstölt tarja,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg árpagyöngy,
1 fej kelkáposzta,
őrölt bors,
só,
2 evőkanál finomliszt,
3 dkg zsír,
1 kávéskanál pirospaprika.
A Kelkáposztaleves tarjával gazdagítva elkészítési módja:
A tarját és a karikára vágott hagymát kb. másfél liter vízben felteszem főni. Egy villával vagy hústűvel időnként ellenőrzöm, hogy puhult-e. Amíg fő, megtisztítom, és hosszanti csíkokra vágom a kelkáposztát, az árpagyöngyöt pedig átmosom. Mikor a hús félig megpuhult, beleteszem a kelkáposztát, az árpagyöngyöt és a szétzúzott fokhagymát. Ha a tarja megpuhult – ez kb. harminc perc –, kiveszem, és kockára vágom. Lisztből, zsírból és paprikából rántást készítek, ezzel sűrítem be a levest, majd beleteszem a tarjadarabokat, fűszerezem sóval, borssal, és még egyszer forralok rajta. Forrón, fehér kenyérrel tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 28. 21:41
A kelkáposztaleves tarjával gazdagítva elkészítési módja és hozzávalói.