Zöldbableves füstölt csülökkel recept
A Zöldbableves füstölt csülökkel hozzávalói:1 füstölt csülök
1 kg zöldbab
1 o,5 dl főzőtejszín
8 dg liszt
kapor(lehetőleg friss)
só (ha szükséges)
cukor
A Zöldbableves füstölt csülökkel elkészítési módja:
A f. csülköt jól megmossuk,odatesszük főni. Mikor a csülök megfőtt(leválik a csontról)kivesszük a vízből.Megkóstoljuk a főtt csülöklét ,ha nagyon sós lenne a csülöktől hígítjuk saját ízlésünk szerint vízzel(utólag sózni lehet,de kivenni nem). A megtisztított z.babot ,kaprot beletesszük főni. Közben a tejszínből lisztből habarást készítünk. Mikor a z.bab megpuhul hozzáöntjük az oda készített habarást. (mielőtt hozzáöntenénk,a z.babról merjünk rá 1-2dl főtt lét,hogy ne csomósodjon össze) Összeforraljuk(kész),beízesítjük,kevés cukorral ,ha szükséges sót is adunk hozzá! A csülköt kockázzuk,hozzáadjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 8c3ea1ebbb, 2009. jún. 27. 07:55
A zöldbableves füstölt csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.