Zöldséges rakott csirkeszárny recept
A Zöldséges rakott csirkeszárny hozzávalói:csirkeszárnyak
20 dkg rizs
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
10 dkg zöldborsó
10 dkg vágott zöldbab
10 dkg csemege kukorica
pár karfoilrózsa
pár brokolirózsa
10 dkg füstölt sajt reszelve
10 dkg füstölt szalonna felkockázva
4 dl húsleveslé
5 dkg vaj
1 pohár tejföl
zúzott fokhagyma
só
őrölt bors
A Zöldséges rakott csirkeszárny elkészítési módja:
Besózom a szárnyakat, félreteszem. Előkészítem a zöldségeket. A tepsit kikenem a vajjal, majd rászórom a füstölt szalonna kockákat, majd a mosott rizst ráterítem. Most a felaprított sárgarépa, karfiol, brokkoli, majd a bab, a kukorica, és a borsó jön. Ezek után a sózott csirkeszárnyak következnek, majd felöntöm a húsleves lével. Lefedem alufóliával és az előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 30-35 percet. Majd leveszem a fóliát, és megszórom a reszelt füstölt sajttal, beborítom tejföllel (amibe előzőleg belereszeltem 2 gerezd fokhagymát). Visszateszem a sütőbe és fólia nélkül szép pirosra sütöm.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2010. jan. 31. 10:57
A zöldséges rakott csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.