Csicsókaleves pirított kolbásszal recept
A Csicsókaleves pirított kolbásszal hozzávalói:1/2 csokor petrezselyem zöld,
1/2 dl étolaj,
20 dkg füstölt kolbász,
2 fej vöröshagyma,
50 dkg csicsóka,
só.
A Csicsókaleves pirított kolbásszal elkészítési módja:
A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, A csicsókát meghámozzuk, ugyancsak kockákra vágjuk s a hagymás zsiradékon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, felengedjük vízzel, sóval ízesítjük, s a levest kb. 10 percig főzzük, ameddig a csicsóka megpuhul. Közben a kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk, hogy jól kiadja a zsírját. Az elkészült csicsókalevest a piros, fűszeres zsírral ízesítjük, tarkítjuk, s a kisült kolbászkarikákkal kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 25. 21:32
A csicsókaleves pirított kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.