Csicsókaleves kolbásszal recept
A Csicsókaleves kolbásszal hozzávalói:1/2 csokor petrezselyem zöld
1/2 dl étolaj
20 dkg füstölt kolbász
2 fej vöröshagyma
50 dkg csicsóka
só
A Csicsókaleves kolbásszal elkészítési módja:
A vöröshagymát kocka alakúra aprítsuk, majd az olajon megdinszteljük, A csicsókát megpucoljuk, ugyancsak kocka alakúra aprítsuk s a hagymás zsiradékon kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, felöntjük vízzel, sóval fűszerezzük, s a levest k 10 percig főzzük, ameddig a csicsóka puha lesz. Közben a kolbászt karikákra aprítsuk, és egy serpenyőben megdinszteljük, hogy jól kiadja a zsírját.
Az elkészült csicsókalevest a piros, fűszeres zsírral fűszerezzük, tarkítjuk, s a kisült kolbászkarikákkal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. nov. 15. 20:37
A csicsókaleves kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.