Főoldal » Receptek » Italok, koktélok receptjei » Csipkebogyóbor recept

Csipkebogyóbor recept

A Csipkebogyóbor hozzávalói:
Hozzávalók:
2 kg csipkebogyó
2 kg cukor
5 l víz.


A Csipkebogyóbor elkészítési módja:
A csipkebogyót akkor szedjük le, ha a dér már megcsípte. Szinte minden vadrózsa bogyója gyűjthető. A nemesített rózsáké erre a célra nem alkalmasak. Gyűjtésnél nagyon figyeljük, hogy honnan szedjük. Forgalmas út mellől sohasem szabad, hiszen így több ólmot viszünk a szervezetünkbe, mint C-vitamint. Szárától és csumájától tisztítsuk meg. Rakjuk uborkás üvegbe. A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot, majd ha langyosra hűlt, a csipkebogyóra öntjük, az üveget tüllel lefedjük. Szobahőmérsékleten tartva az erjedés-forrás 3-12 hét alatt lezajlik. Azért ilyen tág az idő, mert nem mindegy, hol áll Ekkor leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszolva a végleges helyére (kamra, pince) állítjuk.

Azonnal fogyasztható, de minél tovább áll, annál jobb lesz az íze.


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A csipkebogyóbor elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook