Csipkebogyóbor recept
A Csipkebogyóbor hozzávalói:Hozzávalók:
2 kg csipkebogyó
2 kg cukor
5 l víz.
A Csipkebogyóbor elkészítési módja:
A csipkebogyót akkor szedjük le, ha a dér már megcsípte. Szinte minden vadrózsa bogyója gyűjthető. A nemesített rózsáké erre a célra nem alkalmasak. Gyűjtésnél nagyon figyeljük, hogy honnan szedjük. Forgalmas út mellől sohasem szabad, hiszen így több ólmot viszünk a szervezetünkbe, mint C-vitamint. Szárától és csumájától tisztítsuk meg. Rakjuk uborkás üvegbe. A vizet felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot, majd ha langyosra hűlt, a csipkebogyóra öntjük, az üveget tüllel lefedjük. Szobahőmérsékleten tartva az erjedés-forrás 3-12 hét alatt lezajlik. Azért ilyen tág az idő, mert nem mindegy, hol áll Ekkor leszűrjük, üvegekbe rakjuk és ledugaszolva a végleges helyére (kamra, pince) állítjuk.
Azonnal fogyasztható, de minél tovább áll, annál jobb lesz az íze.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. okt. 17. 17:38
A csipkebogyóbor elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.