Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas recept

Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas recept

A Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas hozzávalói:
1 kg sertéskaraj,
1,5 dl tejszín,
őrölt fehérbors,
2 evőkanál mustár,
4 dl tejföl,
só,
őrölt bors,
4 dl Tokaji bor,
40 dkg trappista sajt,
1 db pirospaprika,
1 db zöldpaprika,
igény szerint olívaolaj,
1 fej karfiol,
2 db sárgarépa,
2 szál rebarbara.


A Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas elkészítési módja:
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A megtisztított rebarbaraszálakat kb. fél óráig 2 dl fehérborban áztatjuk. A megtisztított sárgarépákat egyben hagyjuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félig puhára pároljuk. A mártáshoz elkeverjük a tejfölt a tejszínnel, a maradék fehérborral, hozzákeverjük a mustárt, 15 dkg megreszelt sajtot, őrölt fehér borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Egy hosszúkás jénai tálat olívaolajjal meglocsolunk. Kevés mártással kibéleljük, ráhelyezzük a hússzeletek egy részét. Erre a karfiolrózsák egyharmada, majd ismét mártás következik. Középre helyezzük a hosszú sárgarépákat, mellé az újabb egyharmad karfiolt. Ismét meglocsoljuk mártással, és befedjük a hússzeletekkel. Tetejére rakjuk a maradék karfiolt és mártást. A tetejét sajtszeletekkel, színes paprikakarikákkal díszítjük, végül a tál két oldalán elhelyezzük a borba áztatott rebarbarát. Lelocsoljuk kb. 1,5 dl fehérborral. Lefedjük, és 150 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük a fedelet, hogy a teteje szépen megpiruljon.


Kategória: Húsételek receptjei


A fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook