Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas recept
A Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas hozzávalói:1 kg sertéskaraj,
1,5 dl tejszín,
őrölt fehérbors,
2 evőkanál mustár,
4 dl tejföl,
só,
őrölt bors,
4 dl Tokaji bor,
40 dkg trappista sajt,
1 db pirospaprika,
1 db zöldpaprika,
igény szerint olívaolaj,
1 fej karfiol,
2 db sárgarépa,
2 szál rebarbara.
A Fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas elkészítési módja:
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A megtisztított rebarbaraszálakat kb. fél óráig 2 dl fehérborban áztatjuk. A megtisztított sárgarépákat egyben hagyjuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félig puhára pároljuk. A mártáshoz elkeverjük a tejfölt a tejszínnel, a maradék fehérborral, hozzákeverjük a mustárt, 15 dkg megreszelt sajtot, őrölt fehér borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Egy hosszúkás jénai tálat olívaolajjal meglocsolunk. Kevés mártással kibéleljük, ráhelyezzük a hússzeletek egy részét. Erre a karfiolrózsák egyharmada, majd ismét mártás következik. Középre helyezzük a hosszú sárgarépákat, mellé az újabb egyharmad karfiolt. Ismét meglocsoljuk mártással, és befedjük a hússzeletekkel. Tetejére rakjuk a maradék karfiolt és mártást. A tetejét sajtszeletekkel, színes paprikakarikákkal díszítjük, végül a tál két oldalán elhelyezzük a borba áztatott rebarbarát. Lelocsoljuk kb. 1,5 dl fehérborral. Lefedjük, és 150 fokos sütőben kb. 1 óráig sütjük. Az utolsó 20 percben levesszük a fedelet, hogy a teteje szépen megpiruljon.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jún. 22. 21:23
A fehérboros-rebarbarás hegyaljai rakottas elkészítési módja és hozzávalói.