Angol csirkesaláta recept
20 perc
Az Angol csirkesaláta hozzávalói:
két csirkemell,
1 db fejes saláta,
1 dl tejszín,
egy kisebb torma,
1 evőkanál paradicsompüré,
fél narancs leve,
3 cl konyak,
1 db tojásból készített majonéz,
4 db keménytojás,
só,
fehérbors,
a díszítéshez paradicsom- és narancsszeletek.
Az Angol csirkesaláta elkészítési módja:
A csirkemelleket sós vízben (vagy húslevesben) puhára főzzük, bőrét leszedjük, kicsontozzuk, apróra vágjuk. A majonézt elkeverjük a lereszelt tormával, a paradicsompürével, a konyakkal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A salátát megtisztítjuk, a leveleket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a kihűlt húst, leöntjük a majonézzel. Elrendezzük rajta a felkarikázott tojást, végül paradicsom- és narancsszeletekkel díszítjük.
Önálló hideg fogásnak is alkalmas, tartalmas majonézes saláta.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: hugackukac, 2007. júl. 11. 16:41
Az angol csirkesaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.