Narancsos csirke recept
A Narancsos csirke hozzávalói:• 4 db csirkecomb (de lehet csirkemellfilé is, vagy a kettő vegyesen)
• 3 dl tejszín
• 1 dl narancslé
• 1 evőkanál mustár
• szárnyas fűszerkeverék
• só
• pici olaj
A Narancsos csirke elkészítési módja:
A csirkecombokat vagy egészben, vagy az alsó- illetve felsőcombra elvágva befűszerezzük. A tepsibe nagyon kevés étolajat öntünk, a húst belehelyezzük. A tejszínt, a narancslevet és a mustárt összekeverjük, jó alaposan eldolgozzuk benne a mustárt, majd a húsra öntjük. Fólia alatt kb. egy órát sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára sütjük, közben többször meglocsoljuk a húst a szafttal. Leginkább párolt rizs vagy rizi-bizi illik hozzá.
Megjegyzés:
Nagyon pikáns íze lesz a csirkének a szaftnak köszönhetően. Elkészítése egyszerű, de mégis különleges étel.
A mártás ne legyen túl híg, mert akkor sülés után is úszni fog benne!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 8c82135a48, 2007. júl. 17. 17:56
A narancsos csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.