Mézes-mustáros csirke recept
A Mézes-mustáros csirke hozzávalói:• 30-40 dkg csirke- vagy pulykamell
• 4 dl tejszín
• 1 db tojássárgája
• 1 csapott evőkanál liszt
• margarin
• 4-5 evőkanál méz
• 4-5 evőkanál mustár
• pici ecet
• 2 kiskanál ételízesítő vagy só
• 2-3 kiskanál cukor
• csipet bors, csipet bazsalikom
A Mézes-mustáros csirke elkészítési módja:
A húst felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük, közben sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint párolhatunk alá egy fej hagymát is. Amíg rotyog, simára keverjük a többi hozzávalót egy tálban. Ha a hús elkészült, ráöntjük a szószt, és addig főzzük össze őket, amíg a szósz sűrűsödni kezd. Ha nem akar, szórhatunk még hozzá kevés lisztet, de azért ne vigyük túlzásba! Nagyon gyors, és finom étel, sokkal jobb, mint a boltban árult üveges változat.
Én csak 2 dl tejszínt használtam és nem tettem bele lisztet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 8c82135a48, 2007. júl. 14. 22:16
A mézes-mustáros csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.