Töltött pulykatekercsek recept
120 perc
530 kcal
• 4 szelet pulykamell
• 1 csokor friss, vegyes zöldfűszer
• 3 gerezd fokhagyma
• 8 evőkanál olaj
• 2 doboz konzerv paradicsom
• 2 fej vöröshagyma
• 1 teáskanál cukor
• 8 szelet füstölt szalonna
• 20 dkg juhsajt
• 1 dl tejszín
• só
• bors
A Töltött pulykatekercsek elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfoljuk és félbevágjuk. Hat evőkanál olajjal, sóval, borssal elkeverjük a megmosott és felaprított fűszernövényeket, valamint a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel megkenjük a hússzeleteket, majd összehajtjuk őket. A paradicsomot lecsepegtetjük, és nagy darabokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. A maradék olajat egy lábosban felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A hússzeleteket széthajtjuk, rájuk fektetünk 1-1 szelet szalonnát. A juhsajtot vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk rajtuk. A húst óvatosan feltekerjük, és fanyársakkal megtűzzük. A paradicsommártást római vagy jénai tálba töltjük, és beletesszük a pulykaroládokat. Végül lezárjuk a tálat, és 220 fokos sütőben egy órán átsütjük a húst. Aztán levesszük a tál tetejét, és mindegyik tekercsre egy kevés tejszínt öntünk, majd 10 perc alatt készre sütjük az ételt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. dec. 3. 03:37
A töltött pulykatekercsek elkészítési módja és hozzávalói.