Libamell velesült burgonyával recept


1 db libamell,(kb,90 dkg)
80 dkg burgonya,
25 dkg vöröshagyma,
1 csomag petrezselyem,
4 cikk fokhagyma,
só,őrölt bors,majoránna.
A Libamell velesült burgonyával elkészítési módja:
A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk,majd cikkekre vágjuk. Mindkettőt sózzuk,borsozzuk. A libamellet sütés előtt félórával bedörzsöljük sóval és meghintjük majorannával. A fokhagymát csakúgy mint a petrezselymet(lehet együtt is),apróra vagdaljuk. A libamellet bőrös oldalával lefelé fordítva enyhén kizsírozott tepsibe tesszük. Közepesen meleg sütőbe 45-50 percig sütjük,majd megfordítjuk és körülrakjuk a vöröshagymával meg a burgonyával. Az egészet együtt puhára sütjük. Sütés közben ne feledjük a saját zsírjával locsolgatni. Tálalás előtt a húst szeleteljük,a körítéshez pedig óvatosan hozzákeverjük a fokhagymás petrezselyem zöldjét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 14. 17:06
A libamell velesült burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.