Fojtott csirke recept


1 db csirke(80-90dkg),
50 dkg burgonya,
10 dkg vöröshagyma,
15 dkg sárgarépa,
15 dkg gyökér,
5 dkg zeller,
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál bors,
1 csomag petrezselyemzöld,
4 tojássárgája,
kevés szerencsendió
5 dkg vaj.
A Fojtott csirke elkészítési módja:
A csirkét a zöldségekkel sós vízben puhára főzzök. A burgonyát megtisztítjuk,sós vízben puhára főzzük. A csirkét feldaraboljuk,vajjal kikent tűzálló edénybe rakjuk. Az egészet bevonjuk az áttört tojássárgájával kikevert sóval,borssal,finomra vágott petrezselyemzölddel,szerencsedióval ízesített burgonyapéppel. Tetejére vajdarabkákat szórunk,és forró sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 13. 17:06
A fojtott csirke elkészítési módja és hozzávalói.