Serpenyős csirkemáj recept
30 perc
A Serpenyős csirkemáj hozzávalói:
50 dkg csirkemáj,
2 dl tejföl,
1 evőkanál mustár
3 dkg vaj
1 teáskanál pirosarany,
só,borsikafű,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 csomó metélőhagyma,
1 csomó zellerzöld,
A Serpenyős csirkemáj elkészítési módja:
A csirkemájat apró kockára szeleteljük. Hozzákeverjük a tejfölt,a mustárt,a pirosaranyat,és az apróra vagdalt zöld fűszernövényeket. (A zöldek szezonja után ugyanezek szárított változatát használjuk.) Vajjal kent serpenyőbe tesszük és közepesen forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Az idénynek megfelelő vajon párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk. Zöldségpárolás:A megtisztított zöldségféléket daraboljuk,olvasztott vajon néhány percig pirítjuk,majd felengedjük egy ujjnyi vízzel,sózzuk és fedő alatt puhítjuk. Ha azonnal tálaljuk,szinét és gazdag vitamintartalmát is megőrzi.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 9. 17:58
A serpenyős csirkemáj elkészítési módja és hozzávalói.