Sonkás salátatál recept


15 dkg gépsonka,
20 dkg gomolyatúró,
20 dkg kígyóuborka,
1 csomag retek,
1 csomag újhagyma,
1 fej saláta,
15 dkg paradicsom,
só,
fél dl olivaolaj,
két evőkanál borecet.
A Sonkás salátatál elkészítési módja:
Az uborkát,a retket,a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk,pár percig állni hagyjuk,majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát,a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal,ecettel meglocsoljuk,és kellőképpen lehőtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. júl. 6. 16:55
A sonkás salátatál elkészítési módja és hozzávalói.