Vitamin-saláta recept
Kalóriaszegény
A Vitamin-saláta hozzávalói:
fehér paprika,
paradicsom-paprika, (gömbölyű)
hegyes, zöld paprika, ha szereti valaki a csípős ízt,
paradicsom,
kígyóuborka, (héjastól)
újhagyma, a zölddel együtt,
petrezselyem-zöldje,
fejes saláta,
retek,
só (ízlés szerint),
citrom....
és egy tál, amibe mindezt majd összekeveritek
A Vitamin-saláta elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan megmossuk, és apró kockákra vágjuk. Természetesen ki milyen nagyságúra kedveli, úgy szeletelheti!! (Én egészen apróra szoktam kockázni!) Ahogy kész egy-egy feldarabolt zöldségféle, rögtön tegyétek a tálba, és keverjétek össze, mert amíg a többit vágjátok, a már elkészült fínomságok addígis ősszeérnek! Amikor már minden a tálban van, akkor utóljára a citromot jól facsarjátok ki, és a levével öntsétek nyakon a salátát! Az így elkészített salátát hagyjátok kb. félórát állni! Ezalatt betehetitek a hútőbe, akkor még frissebb marad! Lehet frissen is fogyasztani, de kiadagolva, a hűtőbe téve napokkal később is fogyasztható, mivel annál fínomabb, minél jobban összeérnek az ízek!!
Igaz, hogy ez inkább nyári, vagy kora őszi fínomság, de ha elnyeri a tettszéseteket, akkor el lehet tenni későbbre!:)
Az is igaz, hogy elég munkaigényes, főleg nagyobb mennyiségnél, de amilyen isteni fínom, és főleg EGÉSZSÉGES, ennyit megér!
És ami a fő szempont, ezt tényleg MINDENKI fogyaszthatja, mert csakis természetes alapanyagokat tartalmaz, semmi mesterséges dolog nincs benne, és csupa vitamin!
Ja, mennyiséget direkt nem írtam, mert személytől függ, ki, mennyit használ a felsoroltakból!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Faline, 2006. dec. 4. 16:10
A vitamin-saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.