Flamand pörkölt /bográcsban, persze télen lábosban is készülhet/ recept
120 perc
A Flamand pörkölt /bográcsban, persze télen lábosban is készülhet/ hozzávalói:
1 kg marhahús /lehet vaddisznó, vagy szarvascombból is, főleg bográcsban főzve ízletes/
2-3 nagyobb vöröshagyma, őrölt paprika, só, olaj, aszaltszilva, kenyérszelet /héja nélkül/ mustár, 2 üveg barnasör /fontos!/ Fűszerezése: borsikafű, kakukkfű, de aki ezeket nem szereti, kevés majorannát is tehet bele, vagy csak kakukkfűvet.
A Flamand pörkölt /bográcsban, persze télen lábosban is készülhet/ elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, sózzuk és addig sütjük, míg levet enged. Ekkor fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a levét már elfőtte, felöntjük 2 üveg barnasörrel és beletesszük az aszaltszilvát. Ha már megpuhult a hús és jó szaftos, 2-3 szelet fehér kenyérnek körben levágjuk a héját, megkenjük mustárral az egyik felét és rátesszük a pörkölt tetejére. Addig főzzük tovább, míg a kenyér teljesen el nem fő, így besűríti a pörköltet.
Nagyon finom bográcsos vendégváró, természetesen az adagot lehet növelni, fenti adag kb. 6 személyre szól. Ha nincs lehetőség bográcsozásra, a gázon, lábosban is kitünő!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lullancs, 2007. szept. 17. 09:02
A flamand pörkölt /bográcsban, persze télen lábosban is készülhet/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.