Kapros hal recept




1 kg tonhal
olaj
4-5 fej vöröshagyma
2 db citrom, vagy 1/2 dl citromlé
só, bors,
friss vagy szárított kapor /apróra vágva/
A Kapros hal elkészítési módja:
A vöröshagymát félbevágom és felszeletelem, majd olajban megsütöm. 2 citrom levét rászűröm, sózom, borsozom és a kaporral megszórom. A tisztított tonhal szeletet kettévágva ráteszem és közepes lángon pirulásig sütöm. /Rázogatva keverem, vagy nagyon óvatosan. Egy kicsit szétesik, de nem baj./ Először levet enged, de később finoman átsül. Rízzsel tálalom.
Nagy méretű teflon serpenyőben szoktam sütni, mert így nem kerülnek egymásra a halszeletek, jobban átsül.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: lullancs, 2007. szept. 26. 09:00
A kapros hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.