Svéd gombasaláta 4 személyre recept
132 k
7 g
8 g
A Svéd gombasaláta 4 személyre hozzávalói:
* 2 evőkanál olívaolaj
* 1 kisebb darab vöröshagyma, nyers
* 500 gramm csiperke
* 50 gramm paradicsompüré
* 1 mokkás kanál konyhasó, durvára őrölt
* 1 mokkás kanál fehérbors, őrölt, szárított
* 1 teáskanál cukor, kristály
* 0.1 dl citromlé, édesítetlen
A Svéd gombasaláta 4 személyre elkészítési módja:
Az olajat megforrósítjuk, és világosra pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, a fűszerekkel puhára pároljuk. Mikor a saját levét elfőtte, belekeverjük a paradicsompürét, és még rövid ideig pároljuk. Jégbe hűtve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2008. febr. 29. 20:42
A svéd gombasaláta 4 személyre elkészítési módja és hozzávalói.