Gombás cukkinileves recept
151 k
4 g
18 g
A Gombás cukkinileves hozzávalói:
* 4 kisebb darab cukkini
* 150 gramm csiperke
* 1 közepes darab vöröshagyma, nyers
* 2 darab zöldségleves-kocka
* 1 evőkanál napraforgó-olaj
* 2 teáskanál tárkony, szárított
* 1 darab fokhagyma, nyers
A Gombás cukkinileves elkészítési módja:
Előkészítjük az alapanyagokat: a cukkinit megmossuk, héjastól kockára vágjuk. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A megtisztított gombát vékonyan felszeleteljük és citromlével lecsöpögtetjük, hogy nehogy megbarnuljon. A felforrosított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cukkinit. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután összeturmixoljuk, felöntjük 1 liter vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat ( ha van zöldségerőleves kéznél az még klasszabb), majd sóval, borssal, tárkonyággal ízesítjük. (A tárkony is jó, de azt csak a legvégén tesszük bele) Közben a gombát kevés olajon megpároljuk. A levesből eltávolítjük a tárkonyágat. A gombát tálaláskor szórjuk a levesbe.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2008. febr. 29. 20:24
A gombás cukkinileves elkészítési módja és hozzávalói.