Fokhagyma krémleves recept
20 perc
A Fokhagyma krémleves hozzávalói:
-1 vagy 2 fej fokhagyma megpucolva,
-1 nagyobbacska fej vöröshagyma,
-2 dl tejszín,
-2 evőkanál liszt,
-növényi olaj, lehetőleg oliva,
-só,
-bors,
-picike rozmaring.
-pirítós kenyér kocka
A Fokhagyma krémleves elkészítési módja:
A megpucolt vöröshagymát kezd el olajon pirítani majd add hozzá a megtisztított összemorzsolt fokhagymákat és ezt is pirítsd egy picit. Vedd le a tűzről és óvatosan keverd bele a lisztet. Öntsd fel 1/2liter vízzel (én 2 decivel többet szoktam hozzá adni nekem így is ízlik) és add hozzá a tejszínt és a fűszereket. Nem baj ha csomós úgy is össze fogod turmixolni. Ha összeforrt a leves jöhet a turmix majd forrald fel utoljára is! Ha van kedved még tehetsz bele sajtot is. Pirítós kenyér kockát teszek bele.(Sütőben megpirítom a kenyeret, lehet sokat csinálni és előre lefagyasztani.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: M_Marcsa, 2008. febr. 23. 22:39
A fokhagyma krémleves elkészítési módja és hozzávalói.