Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés fatörzs torta recept

Csokoládés fatörzs torta recept

Elkészítési idő 120 perc

A Csokoládés fatörzs torta hozzávalói:
Laphoz:8 tojás
3 evőkanál liszt
8 ek.cukor
1o dk őrölt dió
szalakálé esetleg sütőpor helyette
Krémhez:25 dk vaj
25 dk cukor
4 egész tojás
vanilia
kakaó
Pralinált dió:1o dk dió
15 dk cukor
rumesszenc


A Csokoládés fatörzs torta elkészítési módja:
Lap: tojássárgákat cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, diót és a felvert tojásfehérjét.Sütőpapirra öntjük. Köyepes lángon megsütjük. Meleg vizes vászon törlőkendőbe csavarjuk. Hűlni hagyjuk. Krém:a tojást cukorral gőz felett addig verjük habverővel, mig kemény lesz. Kb. egy óra. Vajat kikavarjuk, majd a hideg krémhez adjuk. Krémet elfelezzük. Felébe pralinált diót teszünk.(Diót összevágjuk, majd a megpergelt cukorba forgatjuk. Vajazott lapitóra öntjük, ha hideg összetörjük a nyújtófával.) Másik felébe kakaót, rumot teszünk. Lapot megtöltjük az első krémmel, a másodikkal bevonjuk. Villával meghúzogatjuk, hogy fatörzsszerű legyen. Hűtőbe tesszük.

Mivel időigényes, kb. 2 óra, két részben is lehet késziteni, lapot előbb, majd a krémet.

Ha a lap kihűlt, rögtön kivesszük a törlőkendőből, mert hanem beleragad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés fatörzs torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook