Pórékrémes makaróni recept
A Pórékrémes makaróni hozzávalói:50 dkg póréhagyma
50 dkg makaróni tészta
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2,5 dkg vaj
2 dl tejszín
10 dkg cheddar sajt
só
A Pórékrémes makaróni elkészítési módja:
A pórét megtisztítjuk, a zöld rész háromnegyedét meghagyjuk, és a fehér résszel együtt felkarikázzuk. A vékonyan felszeletelt hagymával és fokhagymával együtt a vajban puhára pároljuk, majd sóval, borssal meghintjük. Belekeverjük a tejszínt, és sűrűre főzzük. A makarónit sós vízben kifőzzük, majd lecsöpögtetjük. A cheddar héját levágjuk, a sajtot lereszeljük. A pórés krémbe keverjük a felét, majd a tésztához adjuk. Mély tálba öntjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
Cheddar helyett gouda sajtot is használhatunk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:47
A pórékrémes makaróni elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.