Krémes póréleves recept
A Krémes póréleves hozzávalói:2 nagyobb póréhagyma
1 fej vöröshagyma vagy sonkahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
1/2 liter húsleves(lehet leveskockából is)
3-4 ek tejszín
kevés vaj
só, fehérbors
metélőhagyma a tálaláshoz
A Krémes póréleves elkészítési módja:
A póréhagymát karikára vágjuk, egészen a zöld részéig. A vöröshagymát és a fokhagymát pedíg apróra összegavdaljuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymákat és fedő alatt megpároljuk. Felöntjük a húslevessel, és beletesszük a felkockázott burgonyát, és puhulásig főzzük. Ha elkészült, botmixerrel pépesítjük a levest, majd utánsózzuk, megszórjuk fehérborssal és felöntjük a teszínnel. Még egyszer összeforraljuk, és apróra vágott metélőhagymával megszórva kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2009. jan. 27. 09:58
A krémes póréleves elkészítési módja és hozzávalói.