Rakott zöldséges marhahús recept
60 perc
Zsírszegény
A Rakott zöldséges marhahús hozzávalói:
kb. 1kg zsírszegény marhahús
vegyes zöldség/sárgarépa, zeller, karalábé, petrezs.gyökér, 2-3 fej gomba/
1 nagy fej vöröshagyma, lehet póréhagyma is
2-3 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
2 nagyobb paradicsom
2 nagyobb paprika
só
bors
1 babérlevél
őrölt kömény
olaj, vagy pici zsír/kacsa, liba, sertés/-elhagyható
A Rakott zöldséges marhahús elkészítési módja:
A marhahúst felszeletelem ujjnyi vékonyan, utána sózom, borsozom. Én egy nagy jénai tálban készítem, aminek az aljába egy lapos evőkanál kacsazsírt teszek, amit nem muszáj, de így jobb. Ezután lerakom az első sor húst, erre a vegyeszöldség egy részét felkarikázva szétszórom, meg a hagymát, fokhagymát, paprikát és a paradicsomot is. Ezt rétegesen addig ismételem, míg el nem fogynak az alalpanyagok- 1 sor hús, erre a zöldség.. Végül a babérlevelet is beszúrom közé, pici köményt szórok a tetejére és lefedem az egészet a tál tetejével. Beteszem az előmelegített sütőbe. 220-250 fokon puhára megpárolom-saját levében.. Nagyon finom!
Köretnek illik hozzá a borsós rizs, tarhonya, vagy a héjában főtt burgonya, knédli, stb.
-a marhahúst lehet helyettesíteni esetleg a disznóhús bármelyik soványabb részével-úgy is csodás:)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: quimbi, 2008. júl. 13. 17:07
A rakott zöldséges marhahús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.