Csorba maskent recept


1/2 marhahus/diszno
2 bd. murok
1 db. petrelyem
1 kis db. karalabe
1 kis darab zeller gumo
1 kozepes meretu hagyma
1 gogos/pirosparika
1 koteg/zeller level
1 koteg/ petrezselyem level
250 g zoldborso
250 g zold(csoves)paszuly
4 db krimpli
egy mareknyi kaposzta
keves so/etelizesito
keveske olaj
1 csipetnyi feketebors
30 ml paradicsomle
A Csorba maskent elkészítési módja:
A zoldsegeket lereszeled (vagy szebb, ha szeleteled oket). A hagymat felvagod kockara. Olajon megpiritod a hagymat, addig amig uveges lesz. Hozzaadod a zoldsegeket (murok, petrezselyem, zeller, karalabe, zeller, gogos), mikor egy kis levet engedett, hozzateszed a husit, azt is megparolod, mikor megvaltozik a szine, felontod vizzel. Izesited feketeborssal, soval etelizesitovel. A petrezselyem es a zellerlevelet is hozzaadod (en nem szoktam felvagni, nem szertjuk, de ugy is lehet). Ekozben felvagod a kapostat es azt is hozzaadod.Mikor a husi megvan, tedd hozza a zoldborsot es a zoldpaszulyt,krumplit meg a paradicsomlevet. Ez felfo, es talalaskor tejfellel szervirozd.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bfd6e572b2, 2009. nov. 19. 14:51
A csorba maskent elkészítési módja és hozzávalói.