Pikáns húsgombóc recept
A Pikáns húsgombóc hozzávalói:10 dkg sertés darált hús
5 dkg marha darált hús
5 dkg füstölt kolbász
5 dkg császárszalonna,
30 dkg burgonya
só
1 db tojás
késhegynyi őrölt bors
A Pikáns húsgombóc elkészítési módja:
A kolbászt, a szalonnát finom tárcsán ledaráljuk, összekeverjük a kétféle darált hússal A megtisztított burgonyát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A húst kevés sóval, borssal fűszerezzük, tojást adva hozzá jól összedolgozzuk. Ha nagyon lágy, kevés lisztet adunk hozzá. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, beletesszük a fövő levesbe, puhára főzzük. A levest utána ízesítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. nov. 13. 09:26
A pikáns húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.