Tejfölös kolbászleves recept
A Tejfölös kolbászleves hozzávalói:10 dkg füstölt kolbász
10 dkg debreceni
10 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma
3 db burgonya
1 evőkanál pirospaprika
1 szál zeller zöld
1 késhegynyi őrölt bors
5 evőkanál tarhonya
1 poharas tejföl
só
A Tejfölös kolbászleves elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágjuk, megsütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, megdinszteljük, végül a tarhonyával kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, felengedjük vízzel, beletesszük a zeller zöldet, a karikára vágott kétféle kolbászt, sózzuk, borsozzuk, s amikor a tarhonya megfőtt, elkeverjük a tejföllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 23. 12:57
A tejfölös kolbászleves elkészítési módja és hozzávalói.