Bográcsos betyárleves recept
60 perc
A Bográcsos betyárleves hozzávalói:
20 dkg sertéscomb
10 dkg burgonya
10 dkg zöldborsó
másfél köteg kapor
1 fej vörös hagyma
1 db. sárgarépa
1 db.fehérrépa
étolaj, fűszerpaprika, só
A Bográcsos betyárleves elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A húst felkockázzuk 4 cm-re. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockázzuk. Olajat hevítünk, a hagymát ezen kevés sóval megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel felöntjük, nehogy a paprika megkeseredjen. Fedő alatt pároljuk tovább félig, azután rádobjuk a kockázott zöldségeket, majd pár perccel később a burgonyát és zöldborsót. Amikor a hozzávalók megfőttek, megszórjuk finomra vágott kaporral.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2011. márc. 22. 09:55
A bográcsos betyárleves elkészítési módja és hozzávalói.