Zengővárkonyi sertéstekercs recept
A Zengővárkonyi sertéstekercs hozzávalói:8 nagy szelet sertéscomb
15-20 dkg sonka
20 dkg trappista sajt
15 dkg csemegeuborka
10 dkg liszt
2 db tojás
15-20 dkg zsemlemorzsa
olaj
60 dkg burgonya
60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, karfiol, zöldborsó, kukorica, zöldbab stb.)
só
A Zengővárkonyi sertéstekercs elkészítési módja:
A combszeleteket vékonyra kiverjük. Ráhelyezzük a sonkát, sajtot, csemegeuborkát és felgöngyöljük. Panírozzuk és olajban kisüjük. Hasábburgonyával és angolkörettel tálaljuk. Az angolkörethez a felsorolt zöldségeket vajon kevés sóval puhára pároljuk. (Angolköret helyett tálalhatjuk tejszines kapormártással is.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. aug. 19. 17:57
A zengővárkonyi sertéstekercs elkészítési módja és hozzávalói.