Karfiolos rakott burgonya recept


1 nagy fej karfiol
60 dkg újburgonya
10 dkg túró
10 dkg reszelt trappista sajt
2 dl tejföl
2 tojás
zsemlemorzsa
só
A Karfiolos rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön, sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és vajazott, morzsával hintett tepsibe, váltakozva lerakjuk. A túrót a tejföllel, a tojással, a sajttal és kevés sóval simára keverjük. Ráöntjük a karfiolra, valamint a burgonyára, tetejét megszórjuk morzsával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ropogósra, barnára sütjük.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. ápr. 16. 04:46
A karfiolos rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.