Snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa recept
20 perc
81/db
A Snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa hozzávalói:
20-30 darabhoz:
1 csomag leveles tészta
25 dkg túró
1 egész tojás + a kenéshez
ízlés szerint friss vagy szárított snidling
só
bors
A Snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa elkészítési módja:
A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtjuk. A túrót, a tojást és a snidlinget egy tálban simára keverjük. A kinyújtott tésztát megfelezzük, és az egyik felére kis halmokban úgy rakjuk a tölteléket, hogy a másik tésztával beborítva kis pogácsákat tudjunk szaggatni belőle. A töltelékek közti részt megkenjük tojással, befedjük a másik tésztával, és a kezünk élével lenyomkodjuk a köztes részt. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk úgy, hogy a töltelék középre kerüljön. A tetejüket is megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 190 C fokos sütőben pirosra sütjük.
Könnyű elkszíteni, kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2010. márc. 29. 16:43
A snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.