Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kakaóscsiga datolyával recept

Kakaóscsiga datolyával recept

A Kakaóscsiga datolyával hozzávalói:
25 darabhoz:
25 darabhoz:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 csapott kiskanál szárított élesztő
2 tojássárgája
1 kiskanál vanília-esszencia
kb. 1 dl szobahőmérsékletű tej
A töltelékhez:
15 dkg aszalt datolya
2 evőkanál cukros kakaópor
Valamint:
1 tojás a kenéshez
vaníliás porcukor a tálaláshoz


A Kakaóscsiga datolyával elkészítési módja:
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a szárított élesztőt, a tojássárgákat, a vanília-esszenciát és annyi szobahőmérsékletű tejet, hogy könnyen gyúrható élesztős-omlós tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva 2 órára hűtőbe tesszük. A tészta pihentetése közben a datolyákat kimagozzuk, és éles késsel nagyon apróra vágjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a tésztát, 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, hogy kb. 25x25-30 centi nagyságú szögletes tésztalapot kapjunk. Most az aprított datolyát a tésztalapra szórjuk, meghintjük cukros kakaóval, szorosan felcsavarjuk, és a végét megkenjük tojással, hogy a tekercshez tapadjon. Végül éles késsel a két legvégét levágjuk, majd 25 egyforma vastag szeletre vágjuk, tenyérrel kicsit meglapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük, kihűtjük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaóscsiga datolyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook