Holdacska sütik recept
A Holdacska sütik hozzávalói:kb. 35-40 darabhoz:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kiskanál sütőpor
1 nagyobb savanykás alma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 tojás a kenéshez
fahéjas-kakaós porcukor a tálaláshoz
A Holdacska sütik elkészítési módja:
A lisztet a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sütőport, a meghámozott, pépesre reszelt almát, az őrölt fahéjat, és egynemű omlós tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, átgyúrjuk, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 6-7 cm átmérőjű kerek pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk belőle. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt világosra sütjük. Ha elkészült, fahéjas-kakaós porcukorral bőven megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. jan. 8. 12:28
A holdacska sütik elkészítési módja és hozzávalói.